El diputat de la CUP David Fernández va assegurar ahir en un acte al Teatre de Salt que cal seguir el plantejament de de la "desobediència, el desafiament i el pols" a l'Estat per tal d'assolir la independència de Catalunya. Davant d'unes 200 persones, el periodista i militant independentista va criticar tant l'actitud del govern espanyol i el tribuanl constitucional com de CiU: "Hi ha qui prohibeix i hi ha qui acata", va etzibar. També va lamentar haver-se assebentat "per la premsa" que el Govern català renunciava a un 9-N seguint la llei de consultes catalanes.

En aquest sentit, va deixar clar que la seva formació té molt clar què ha d'escollir entre "desobeir dotze jutges d'un tribunal presidit per un militant del PP" o "obeir el poble". Va recordar que tot plegat va començar gràcies a les mobilitazacions ciutadanes i que es tracta d'una "oportunitat històrica" que no es pot desaprofitar.

"Consulta amb cara i ulls"

Fernández va insistir en dir que l'objectiu de la seva formació és fer una "consulta amb cara i ulls" i que han posat onze condicions per tal de poder-la tirar endavant. "Volem que el 9-N sigui el que havia de ser fa un mes", va repetir. Respecte aquest fet, va exposar que estan en converses amb les altres formacions polítiques perquè pugui ser així.

No obstant, va assegurar que aquell dia, acabi essent el que acabi essent, la CUP s'hi implicarà i es va mostrar convençut que es desbordaran igualment les previsions. "Farem que sigui una etapa més" del procés, va assenyalar.

El diputat independentista també va tenir temps per repassar diferents casos de corrupció a Catalunya, parlar del deute català, queixar-se de les retallades i tancament de quiròfans, de la pobresa i de l'elevat índex d'atur.

La presència de Fernández a Salt s'emmarcava en un acte d'Independents per Salt (IPS), la marca blanca de la CUP al municipi del Gironès dins la campanya "Ara es l'hora del poble", amb una urna groga precidint l'escenari del teatre i amb els focus generant una bandera catalana.

L'acte l'havien obert els dos regidors d'IPS, Ferran Burch i Eva Rigau, que van exposar el treball fet els darrers quatre anys i els eixos de futur. Es va parlar de participació ciutadana, d'accés a un habitatge digne, de les mobilitzacions per l'aigua de les fonts, la lluita contra la pobresa i, la defensa de les Deveses, la unió de les entitats, entre altres.