Girona tindrà aquest any el seu "Black Friday" (Divendres Negre). Serà el 28 de novembre, just un dia abans de l'encesa de les llums de Nadal, quan se celebrarà a la ciutat per primera vegada el "Black Friday", una iniciativa de l'Associació Girona Centre Eix Comercial per incentivar la compra al comerç de proximitat i donar així el tret de sortida de la campanya de Nadal.

El "Black Friday Girona" ja compta amb una adhesió de més seixanta comerços que oferiran grans descomptes. Segons ha dit el president dels comerciants, Josep Maria Noguer, l'objectiu del "Divendres Negre" és animar el consum, facilitant les primeres compres de Nadal a preus especials. "Si a la resta del món funciona, creiem que a Girona també pot ser un bon revulsiu comercial del petit establiment", afirma Noguer.

El "Black Friday" és una de les grans dates del calendari dels Estats Units i sempre se celebra el dia posterior del tradicional Dia d'Acció de Gràcies nord-americà. Allà, aquest divendres s'inaugura la campanya de Nadal, i consisteix a oferir importants descomptes només aquest dia, amb l'objectiu de dinamitzar el comerç.

Va començar als anys seixanta en el lloc d'origen i va prendre força als anys setanta, restant per sempre més com a dia de compra per excel·lència a tots els estats. Avui dia, el "Black Friday" és mundialment conegut i també comença a moure's en territori català.