L'Audiència de Girona jutjarà a partir de demà i fins dijous a l'excap d'urgències de l'Hospital Santa Caterina de Salt (Gironès), per a qui la fiscalia demana divuit anys de presó per, presumptament, abusar sexualment de cinc pacients entre el 2008 i el 2010.

La sol·licitud de la fiscalia inclou també divuit anys d'inhabilitació per exercir la medicina per a Josep C.M., al qual acusen de cinc delictes d'abús sexual, dos d'ells amb introducció de membres corporals per via vaginal.

Per cadascun d'aquests dos últims delictes, la petició de pena és de sis anys de presó, mentre que pels altres tres és de dos anys, alhora que es reclama per al processat la impossibilitat d'acostar-se a cinc-cents metres de les víctimes i que les indemnitzi amb 26.000 euros.

La defensa manté per contra que Josep C.M. és un professional "irreprotxable" que ha atès al llarg de 25 anys de carrera a més de dos mil pacients "sense cap problema".

Els fets pels quals la secció tercera de l'Audiència jutjarà el metge van tenir lloc a l'Hospital Santa Caterina de Salt i en dos altres centres d'atenció primària de La Cellera i Anglès.

Les víctimes denuncien tocaments durant les exploracions en aquests centres sanitaris, als quals van acudir per símptomes sense cap relació amb la zona genital, com dolors al maluc.