Un delinqüent reincident ha acabat ingressant a presó després de fer un últim cop a Salt. Va entrar a robar junt amb un altre home en un pis el 9 de novembre i els Mossos després de fer diverses investigacions van detenir un dels autors del robatori. En aquest cas, van sostreure aparells electrònics valorats en uns 375 euros. L'arrestat és un jove de 20 anys de nacionalitat marroquina i veí de Salt. Va quedar arrestat com a presumpte autor d'un delicte de robatori amb força a interior de domicili.

Es dóna el cas que aquest detingut té nombrosos antecedents policials -uns 15- per fets similars. Havia estat detingut en altres ocasions per delictes contra el patrimoni, majoritàriament per robatoris amb força en domicilis. Arran del seu historial delictiu després de passar a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia de Girona, el magistrat en va decretar el seu ingrés a presó.

El robatori que ha culminat amb la seva entrada en un centre penitenciari es remunta al 9 de novembre. Quant cap a quarts de dues del migdia, una dona que tornava de treballar es va trobar la porta del seu pis esbotzada i dos homes a l'interior. Aquests en veure's sorpresos per la propietària van fugir corrents. La víctima va revisar el seu habitatge, situat a la plaça Antoni Gaudí de Salt i va trobar a faltar diversos objectes electrònics valorats en uns 375 euros. Entre els objectes que es van emportar hi ha un ordinador portàtil i un disc dur. Arran d'aquest fet es va iniciar una investigació per tal de descobrir els responsables del robatori. Després de diverses indagacions els agents van identificar un dels presumptes autors del robatori. L'1 de desembre va ser localitzat i detingut a Salt per la seva presumpta relació amb els fets. La investigació continua oberta i centrada en la localització de l'altre presumpte lladre.

Lligat de mans i peus

Els Mossos també estan investigant un assalt en una casa de Salt aquest diumenge. Busquen dos homes encaputxats que van lligar de mans i peus un home a qui li van robar diners i joies. El succés es va produir a plena llum del dia i la víctima, de 79 anys, va obrir la porta de casa pensant que era un conegut i els dos homes van fer-lo entrar.

El van lligar de mans i peus i el van asseure en una cadira mentre els dos lladres es van dedicar a remoure tot el que trobaven per aconseguir el botí. Quan van fugir es va poder alliberar. Segons la víctima, els assaltants parlaven castellà amb accent francès.