L'Ajuntament de Girona disposarà de 1.540.461'82 euros per a plans d'ocupació i formació per a l'any 2015, a través de la Generalitat de Catalunya i del Fons Social Europeu, que serviran per generar més de 300 llocs de treball per a persones que estan a l'atur, amb períodes compresos d'entre sis i dotze mesos amb opció a altres contractacions. També es formarà unes 250 persones. En total, els beneficiaris seran 556 persones, vint més que l'any anterior. L'any passat, la dotació pressupostària va ser d'1.459.359,59 euros. Per tant l'augment és d'un 7%.

El consistori va presentar ahir tres projectes: Joves per l'Ocupació, formació ocupacional i Treball als Barris "La nostra aposta per la promoció de l'ocupació és clara i així ho demostren tant la confiança de la Generalitat de Catalunya en el Servei Municipal d'Ocupació de Girona com la nostra voluntat per crear també plans d'ocupació locals propis, com els que formen part de Girona Actua", va remarcar ahir la tinenta d'alcalde i regidora d'Ocupació i Empresa, Marta Madrenas.

Pel que fa al programa Joves per l'Ocupació, l'any passat es van inserir un 60% dels gironines entre 16 i 24 anys que van participar al programa Joves per l'Ocupació. En aquest programa, es formen els joves en competències clau i especialitats formatives.

Sobre el programa de formació ocupacional, durant el 2014 s'han inserit laboralment un 40% de les persones que van participar als programes formatius, que tenen com a objectiu la formació en un àmbit laboral concret mitjançant l'obtenció de certificats de professionalitat. En aquest àmbit cal destacar especialment el certificat de professionalitat de "Sacrifici, preparació en canal i especejament animal", perquè es tracta de l'únic curs d'aquest tipus que es fa a les comarques gironines.

En relació amb el programa Treball als Barris, aquest 2015 es destinaran un total de 986.038,77 euros (un 17,5% més que l'any passat), finançats pel Servei d'Ocupació de Catalunya, per a polítiques adreçades a la promoció de l'ocupació i el desenvolupament econòmic del barris de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla. Aquest programa de caràcter experimental i innovador, durant el 2014 ha permès atendre un total de 300 persones i inserir prop d'un 35% dels usuaris.