L'Ajuntament de Salt ha sancionat durant l´any 2014 dotze propietaris de gossos per infraccions diverses en la tinença dels animals. Segons el consistori, la Policia local, «s'ha implicat a fons en el control dels animals a la via pública» i ha realitzat un total de 54 denúncies que s´han tramitat de forma diferent, segons la valoració de la infracció.

Vuit de les sancions s´han imposat per incomplir les lleis fan referència a la tinença i conducció de gossos potencialment perillosos. Set d´aquestes denúncies fan referència a la regularització de l´animal, atès que els propietaris no disposaven de la llicència administrativa pertinent que cal tenir per la tinença d'aquests animals. Aquesta infracció és considerada molt greu i per aquests tipus d'infraccions les sancions poden arribar fins a 30.000 euros. Aquestes persones, que tenien animals sense la ­documentació ni les llicencies que ­preveu la normativa han estat sancionats per valor de 2.404 euros. Les sancions en aquests casos han ­estat directes, atès que la tinença d´aquests tipus d´animals requereix unes condicions especials i els ­propietaris han de conèixer els requisits que hauran de complir. Aquest any l'Àrea de salut de l'Ajuntament ha tramitat dotze ­llicències de gossos perillosos. Aquest nombre suposa més del doble de les llicències emeses l'any passat i tres vegades més que el 2012.

Quatre propietaris més han estat sancionats per portar el gos deslligat a la via pública, fet que suposa una infracció de l'Ordenança municipal de tinença d'animals.

A part d'aquestes sancions, l´Ajuntament ha fet arribar cartes d'advertiment a 42 propietaris perquè regularitzin la seva situació i inscriguin els animals al cens municipal. Segons l´Ajuntament, la resposta per part dels ciutadans arran d´aquests avisos «ha estat molt positiva, atès que pràcticament el 100 % de les persones denunciades han acudit a les dependències municipals a censar el seu animal».

Finalment, hi ha 12 expedients iniciats arran de molèsties causades pels animals en els domicilis i ­comunitats veïnals. La causa més ­comuna és la manca d'higiene als ­espais, generalment balcons, on les mascotes passen més temps i els lladrucs i sorolls que aquests poden emetre, sobretot a les nits i que ­pertorben el son dels veïns.