03 de gener de 2015
03.01.2015
S'emetrà per TV3

La cavalcada de Girona s'avança mitja hora

El recorregut de la comitiva s'escurça una mica a l'Eixample i el trajecte guanyarà il·luminació

07.01.2015 | 07:28

Novetats en la cavalcada dels Reis de dilluns a Girona. Tot plegat començarà mitja hora abans per adaptar-se als horaris de TV3, que ha escollit la ciutat de Girona per la seva retransmissió. Això vol dir que les precavalcades començaran a dos quarts de quatre de la tarda i que Ses Majestats baixaran, a peu, del campament dels Jardins de Fora Muralla a dos quarts de sis de la tarda.

Les carrosses iniciaran el seu trajecte a les sis de la tarda amb l'objectiu de ser a la cantonada entre els carrers Joan Maragall i Pompeu Fabra minuts abans de dos quarts de vuit del vespre, quan la televisió hi connectarà en directe. També per qüestions televisives, els Reis baixaran de les carrosses a la plaça Catalunya per anar fins a la plaça del Vi a peu. El director de la cavalcada, Xavier Cassan ha posat de relleu que aquesta opció feia temps que la volien provar i amb la presència de TV3 ho podran fer.

Dues tones de caramels

El recorregut també serà més curt a l'Eixample. Un cop al carrer Migdia, s'anirà a buscar el carrer Joan Maragall pel carrer de la Creu, en lloc de fer-ho per Emili Grahit. En total hi haurà uns 230 membres que formaran part de la comitiva, que repartiran unes dues tones de caramels. Es calcula que cada any, unes 70.000 persones segueixen la cavalcada pels carrers de la ciutat.

El president dels Manaies, Narcís Reixach, va explicar algunes altres novetats com el fet que hi haurà més il·luminació per facilitar la tasca a les càmeres. Fins i tot passarà al pont de l'Alferez Huarte, lloc on tradicionalment els Reis saluden els gironins. Habitualment, la cavalcada és més fosca, expressament, perquè es vol mantenir l'esperit medieval.

La retransmissió de TV3 es convertirà també en un petit homenatge de Catalunya a la feina que ha fet la confraria cap a la ciutat durant tants anys", va manifestar ahir la tinenta d'alcalde d'Ocupació i Empresa, Marta Madrenas, que enguany fa 75 anys. Casualment la cavalcada de Girona va ser també la primera que es va retransmetre per TV3, ara fa 25 anys. El president de l'associació, Narcís Reixach, ha destacat, però, que aquella primera cavalcada retransmesa no era com l'actual, "que ha recuperat l'essència de la cavalcada medieval i que té una personalitat pròpia i una màgia especial".

El Rei negre

Des dels Manaies s'ha recordat que per escollir els tres Reis segueixen un protocol de selecció de gironins que han treballat en favor de la ciutat i se'ls vol premiar, que no té en compte les races i que en cap cas busquen discriminar ningú.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook