04 de gener de 2015
04.01.2015

TV3 prepara la retransmissió de la cavalcada

La televisió ja ha començat a desplegar els aparells per a l'emissió de demà, dilluns, al vespre

07.01.2015 | 07:28
Caixes amb material per a la retransmissió de la cavalcada situades al passeig General Mendoza.

La presència de tècnics de TV3 per l'emissió de la cavalcada de Reis pel centre de Girona ja es fa notar. Un camió de grans dimensions va descarregar ahir al matí, a la plaça Catalunya, multitud de generadors elèctrics, màquines elevadores (on hi haurà les càmeres alçades), cables i focus, que es van començar a repartir per diferents punts del recorregut de la cavalcada que retransmetrà aquest dilluns a la tarda.
El fet que la cavalcada es retransmeti per TV3 ha obligat l'organització a avançar mitja hora l'inici del recorregut. Així, els tres Reis baixaran del campament dels Jardins de Fora Muralla a dos quarts de sis de la tarda, perquè a les sis en punt pujaran a les carrosses situades al passeig General Mendoza per iniciar el recorregut. Abans, creuaran el riu Onyar a peu passant pel pont de l'Alferez Huarte, on saludaran tots els gironins. Enguany hi haurà una il·luminació molt més important que en altres anys, ja que aquest moment serà enregistrat per la televisió catalana.

No obstant, la retransmissió en directe no començarà fins aproximadament a les 19.20 hores. Es calcula que en aquests moments la comitiva estarà passant per l'euncreuament entre els carrers Joan Maragall i Pompeu Fabra. És a partir d'aquí on hi haurà més evidència de la presència de les càmeres de TV3, tot i que també hi haurà càmeres seguint tot el recorregut gravant entrevistes als vianants. Per arribar a l'horari establert, a més de començar mitja hora abans, la comitiva retallarà un tram de recorregut. Així, un cop al carrer migdia, aniran a buscar el carrer Joan Maragall a l'altura del carrer de la Creu, en lloc de fer-ho a Emili Grahit.

Després de passar per Jaume I i l'avinguda Sant Francesc encara sobre les carrosses, Ses Majestats finalitzaran el trajecte a peu des de la plaça Catalunya fins a la plaça del Vi, on es calcula que hi arribaran a dos quarts de nou del vespre.

TV3 ha escollit la cavalcada de Girona just l'any que els Manaies de Girona, encarregats de l'organització, celebren el seu 75è aniversari. Casualment la cavalcada de Girona va ser també la primera que es va retransmetre per la televisió catalana, ara fa 25 anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook