El president del Govern, Artur Mas, va aprofitar l'acte de proclamació de Carles Puigdemont com a alcaldable de CiU a Girona per llançar un nou missatge a ERC. "No es pot arribar a Ítaca tots barallats i cadascú remant pel seu compte", va dir usant un símil mariner. El president va remarcar que a Catalunya hi ha "molta gent amb anhels de llibertat" i que cal que "entre tots" es trobi la manera de remar plegats "per avançar cap al nord fixat".

Segons va explicar, hi ha diverses formes de navegació que permeten a una embarcació arribar a Ítaca, ja sigui a motor, a vela o, fins i tot, remant "si la gent hi creu". "Com no podríem arribar-hi és remant cadascú pel seu compte perquè així l'embarcació dóna voltes sobre sí mateixa i no avança", va declarar.

Mas va afegir però una pinzellada d'optimisme a les seves paraules i va assegurar que, tot i les diferències, s'arribarà a bon port. "Com que a Catalunya hi ha molta gent amb anhels de llibertat estic convençut que en els propers dies i setmanes trobarem la manera no de remar cadascú pel seu compte sinó junts per arribar al nord fixat", va dir.

Com també havia dit Puigdemont, va assegurar que les municipals del maig seran clau perquè que els ajuntaments siguin "veritables estructures d'Estat" i que estiguin "alineats" amb el procés. acn/Ddg girona