Residents de la Vall de Sant Daniel , amb el suport de l'Associació de Veïns, han denunciat la constant brutícia a l'entorn de la font del Ferro. Es tracta d'un espai amb barbacoes molt freqüentat els cap de setmana i que acaba ple de deixalles. Segons els veïns sovint ningú recull la brossa el dia següent. A més, els usuaris del paratge fan les seves necessitats a l'entorn de l'espai.

El vicepresident de l'Associació de Veïns de la Vall, Rafael Serrano, ha explicat que el pitjor dia és el dilluns, quan les papereres estan plenes i sovint les deixalles acaben a terra. Es poden arribar a veure totes les papereres plenes i totes amb bosses escampades per terra, per exemple, amb restes de calçots o de llaunes de begudes. Afirma que algun cop han trucat a l'Ajuntament per queixar-se però també admet que la solució "no és que l'Ajuntament hagi d'estar esperant que els veïns truquin i avisin".

Serrano explica també que molts cops els usuaris del paratge de la Font del Ferro marxen sense apagar el foc de les barbacoes ja que quan no hi ha absoluntament ningú encara treuen fum almenys fins a dues hores més tard. En aquest sentit, tem que algun dia hi pugui haver un incendi forestal.

A banda de les escombraries que no es recullen tot l'entorn queda "minat amb excrements humans de gent que s'ha apartat una mica de les barbacoes per fer les seves necessitats. Els papers de wàter delaten aquests "punts negres"." Això va portar un veí de la vall a eleborar una escultura de protesta quan es commemoraven els cinqnuanta anys de l'annexió de la vall a Girona on s'hi podia veure el número 50 enmig d'un camp recobert precisament amb paper de wàter.

El membre de l'Associació de Veïns també indica que els cotxes envaeixen la vall els caps de setmana. A banda del petit aparcament a l'inici de la pista que condueix a la font del Ferro, n'hi ha a multitud de racons del camí que segueix fins al castell de Sant Daniel. "Aparquen on volen", es queixa Serrano. També a la carretera asfaltada que portaria des de Sant Daniel fins a la font dels Lleons. Per al representant veïnal, aquest desordre en l'aparcament se solucionaria amb "una millor organització". Finalment apunta que si tot plegat no es resol, podria acabar amb un tancament de la zona que seria lamentat per tothom.