Una ampolla de plàstic d'un xampú partida en dues parts. Aquesta és l'eina que van utilitzar dues dones per forçar una porta d'un pis del carrer Bonastruc de Porta. Els Mossos van enxampar-les in fraganti i quan les van escorcollar es van trobar amb l'eina utilitzada per accedir al domicili.

Aquest mètode, el de passar un plàstic -radiografia, targeta- es coneix com el mètode de la radiografia i els lladres l'utilitzen sobretot quan troben que els panys no han estat tancats amb clau. Les dues detingudes per aquest intent de robatori són dues dones de 18 i 36 anys, nacionalitat macedònia, amb domicili a Carbonia (Itàlia) i desconegut respectivament. Ambdues tenen antecedents i després de passar a disposició judicial, el jutge en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Els fets es remunten pels voltants de les deu del matí del 13 de gener, mentre agents no uniformats patrullaven preventivament per evitar robatoris amb força a interior de domicilis va veure una dona que mirava a banda i banda del carrer amb una actitud vigilant. Així mateix, els agents van veure com una segona dona manipulava el pany d'accés de l'edifici. Després de fer-se senyals, ambdues van entrar a l'interior. Els agents van accedir a dins i les van trobar intentant obrir la porta d'un pis.