La Mancomunitat de Santa Eugènia-Can Gibert de Girona s'ha mostrat en contra de les construccions que s'estan fent al Parador del Güell, en considerar que no s'adiuen amb la gestió i preservació de les hortes, que les grans superfícies perjudicaran els comerços de proximitat i que la instal·lació d'una cadena de fast-food (McDonald's) es "contradiu" amb la tasca que porten a terme les escoles i famílies per impulsar una alimentació sana. En aquest sentit, creuen que el futur parador del Güell "contradiu totalment" el futur que volen per al barri.

Les entitats ja van fer saber a la regidora de barri, Marta Madrenas (CiU), que estan en contra de la ubicació de grans superfícies (per exemple, Lidl) al sector, i lamenten que no es demanés l'opinió dels veïns. Des de la Mancomunitat argumenten tres raons bàsiques: en primer lloc, es queixen que la zona es convertirà en un espai "massificat, contaminant i al servei de grans corporacions", fet que, alerten, "contradiu totalment els valors de les Hortes de Santa Eugènia de proximitat, transició a l'entorn natural, sostenibilitat i pacificació". En opinió dels veïns, les grans superfícies "contradiran" i "amagaran" les hortes, tot fent-les "invisibles".

D'altra banda, creuen que aquestes grans superfícies aniran en detriment del comerç de barri que l'Ajuntament "diu fomentar" a través d'alguns programes. Segons alerten, el petit comerç de Santa Eugènia i Can Gibert "necessita ser reforçat", i malgrat els intents que s'han fet per reflotar-lo, creuen que operacions així "no fan més que tocar-lo de mort".

Finalment, des del barri alerten que la instal·lació d'un McDonald's es "contradiu plenament amb la tasca educativa que realitzen les escoles i instituts i les famílies, que treballen per impulsar una alimentació sana i equilibrada". Segons indiquen, el cas és especialment greu perquè el nou establiment s'ubicarà just al costat de diversos centres educatius amb alumnat adolescent i jove.