La comunitat de Propietaris de l'edifici Casa l'Ardíaca del Barri Vell de Girona ha presentat un nou escrit al jutjat on reclama que s'obligui l'Ajuntament a retirar els focus que té al teulat de l'immoble i que il·luminen la Catedral. Una sentència manava a l'Ajuntament treure'ls de forma "immedata" ja el 12 de novembre de l'any passat, però la instal·lació encara hi és.

En nom de la comunitat de propietaris, Josep Maria Masferrer ha assegurat que troba "vergonyós" que haguem de recórrer de nous als jutjats per reclamar una cosa que ja saben des de l'any 2011".

El conflicte va acabar als jutjats després que el 19 de maig de 2011 avisessin l'Ajuntament que no volien renovar un contracte amb el consistori que vencia l'any següent sobre la instal·lació dels focus al teulat de l'edifici. Aquest conveni era de l'any 1997 i tenia 15 anys de durada. Un any abans si una de les parts no volia renovar-lo havia d'avisar. Així ho va fer la comunitat de veïns.

Però des d'aleshores ningú de l'Ajuntament ha actuat per retirar els focus, el cablejat i la passarel·la existent. Quan els residents van veure que el consistori no retirava la instal·lació van fer un seguit d'escrits al consistori però mai van ser correspostos. El cas va acabar als jutjats i el 12 de novembre, una sentència els va donar la raó i obligava el consistori a retirar immediatament tots els aparells. A hores d'ara, encara no ho ha fet.

Per a Masferrer, l'administració local té "una actitud feixista més pròpia dels anys quaranta que del segle XXI on som els ciutadans que hem d'estar al seu servei i no al revès". En aquest sentit, es pregunta què passaria si un ciutadà no complís les seves obligacions en el termini establert".