Representants de Podem, ICV i EUIA estan treballant des de fa setmanes per construir una candidatura conjunta per les eleccions municipals a Salt. La decisió de les tres formacions de concórrer en una sola llista està pràcticament segellada. De fet, cada una de les organitzacions ja han anat explicant a les seves bases la decisió ferma d'unir-se de cares a les municpals del maig. no obstant, la candidatura encara pretén engreixar-se. Amb aquest objectiu, estan parlant parlant amb més persones i entitats socials i amb per agrupar el màxim de suports.

Les tres formacions han celebrat diferents trobades i han parlat de transparència, de com fer les llistes, de com fer el programa, del compromís ètic que des de bon començament volen transmetre, de quin seria el nom de la candidatiura i de quina manera es pot fomentar la participació.

S'ha acordat que l'agenda de la nova candidatura ha de ser pública i que qualsevol persona ha de poder saber què, qui, quan, i ones faran les activitats i que els integrants de la llista s'esculliran pel sistema de eleccions primàries, obertes a tota la ciutadania, amb inscripció prèvia.

Regidors un any

Les assemblees seran obertes per debatre i decidir els temes i les prioritats del programa i els regidors escollits, ho serien per un any, i serien substituïdes per la següent persona de la llista. El nom encara no està definit però procuraran que el nom de la candidatura coincideixi amb el que adopti "Guanyem Barcelona".