La Policia Municipal de Girona va detectar, l'any passat, un total de 52 persones que conduïen sota els efectes de substàncies estupefaents. Segons va indicar ahir el cos policial, al llarg del 2014 es va fer aquest tipus de test a 65 xofers. Aquests tipus de proves es fan quan els agents sospiten que molt probablement el conductor ha consumit algun tipus de droga. Aquests testos s'han realitzat com a servei ordinari de la policia de trànsit als conductors que circulaven per la xarxa viària de Girona.

Segons les dades dels positius, es pot concloure que "la majoria de positius es donen en homes de 18 a 25 anys que condueixen un turisme, els dies centrals de la setmana i en la franja horària de les quatre de la tarda a les vuit del vespre", segons va remarcar el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà.

De fet, segons les dades, la meitat dels conductors enxamptats tenien aquesta franja d'edat. En segon terme hi haurà els conductors amb una edat compresa entre els 26 i els 40 anys i en tercer terme, entre 40 i 60 anys. No hi ha cap cas de majors de seixanta anys.

Pel que fa al dia de la setmana en què s'han detectat més conductodors conduint sota l'efecte de les drogues es tracta dels dimarts, els dijous i els divendres, però també dels dilluns i els dimecres. En menor terme hi ha els diumenge i només dos casos els dissabtes.