Ni una sola variació. El policia municipal que ha denunciat el sergent Rafael Palahí es va mantenir inflexible ahir davant el Jutjat d'Instrucció número 2 de Girona i va ratificar, fil per randa, l'assetjament laboral i les vexacions a què assegura se l'ha sotmès. El sergent imputat està pendent de declarar respecte als delictes que li atribueix el seu subordinat, qui va aportar també tres declaracions jurades d'altres policies que confirmaven l'existència de l'assetjament i vexacions.

En la seva querella l'agent municipal assegurava que el seu superior li feia viure un "infern" a causa que un dia li va fer una observació de com es podria millorar el servei. L'assetjament hauria consistit a no deixar-lo patrullar amb el vehicle i amenaçar-lo de sancionar-lo en el moment que pugui.

Aquesta situació el va dur a sol·licitar una baixa per incapacitat temporal durant un mes llarg però quan es va reincorporar el sergent -segons exposa el policia denunciant- va anunciar-li que a la mínima que pogués l'expedientaria i tres mesos després ho va fer perquè no li va respondre per l'emissora quan l'estava reclamant. L'agent diu que en aquell moment es trobava enmig d'un servei i no havia sentit que el reclamaven.

Els tres companys del denunciant, en sengles declaracions jurades, posen de manifest que els fets denunciats pel policia es van produir en els termes que aquest sempre ha manifestat.