La cotorra argentina s´està expandint per Girona fins al punt que amenaça de convertir-se en una plaga. L´Ajuntament treballa per evitar que aquest ocell verd i de pic groc continuï propagant-se i l´any passat va retirar 24 nius i va punxar 96 ous per evitar el naixement de més cries. El regidor de Sostenibilitat, Jordi Fàbrega, ha explicat que se segueix un mètode de control similar al que es fa amb els gavians.

Aquest ocell, molt depredador amb el seu entorn, va arribar fa uns anys a Girona, probablement com a mascota d´algun resident i per algun motiu va acabar a l´aire lliure. El seu caràcter reproductor va provocar que en poc temps es comencessin a veure a arbres de diversos carrers de la ciutat i ara ja se´n detecten per tots els barris.

Segons dades de l´Ajuntament, la brigada de Parcs i Jardins va treure 18 nius al parc del Migdia (amb tres ous a cada un), tres nius a la Devesa (on hi havia 12 ous a cada un) i tres al parc Central, (amb dos ous a cada niu).

El parc del Migdia és un dels principals punts de reunió d´aquesta au, tot i que els primer animals d´aquesta espècies es van detectar al Barri Vell. Així, l´any passat es va haver de fer una actuació per treure nius en dues ocasions als tres mateixos llocs. A més a més, aquest gener ja s´ha tornat a intervenir al mateix parc.

Es tracta d´un ocell exòtic que es pot comprar en botigues a un preu més econòmic que un lloro. Són molt cridaners i els seus nius poden arribar a pesar 150 quilos provocant trencaments de branques. El seu arbre predilecte és la palmera.