L'augment del nombre d'usuaris del servei de menjador de l'escola El Gegant del Rec de Salt, que comparteix aquest espai amb el veí col·legi del Pla, ha fet que s'hagi hagut de tancar el servei als alumnes eventuals durant uns dies, ja que havien arribat a l'extrem de no poder oferir cadira i espai per a tots els estudiants. Per aquest mateix motiu, tampoc es permetia apuntar més alumnes fixos. Finalment, com a solució provisional, s'ha pogut adequar un espai complementari a l'escola El Pla: una aula on podran encabir tots els alumnes. Tot i això, des d'El Gegant del Rec consideren que aquesta situació posa encara més de relleu la necessitat de trobar solucions a la manca d'espais de l'escola i desencallar el projecte de construcció del nou centre. En aquest sentit, lamenten que, malgrat que el projecte de nou centre que van presentar fa uns mesos està vist amb bons ulls per part de l'administració, encara no estigui inclòs en cap partida pressupostària.

Un nou mòdul pel curs que ve

Segons explica l'Associació de mares i pares de l'escola (AMPA), al llarg d'aquest curs s'ha anat parlant de la possibilitat d'instal·lar un mòdul menjador per a l'escola el curs vinent. L'AMPA, però, creu que es podria aprofitar la inversió que suposaria aquest mòdul per convertir-la en una primera fase de l'escola definitiva que inclogui l'espai de menjador.

Segons recorden, el passat 13 d'octubre l'AMPA va presentar a la Generalitat i a l'Ajuntament de Salt un avantprojecte d'escola realitzat per arquitectes de la UdG, per tal que en valoressin els detalls. Com que les administracions van demanar alguns canvis, la nova proposta se'ls va presentar el 21 de novembre, incloent-hi tots els requisits que havien demanat.

Des de llavors, indiquen els pares i mares de l'escola, ja han passat dos mesos i ni l'AMPA ni els arquitectes han tingut cap resposta ni de l'Ajuntament ni de la Generalitat. Per això, observen amb "preocupació" la "lentitud" del procés i creuen, "amb desil·lusió i desconcert", que "no hi ha voluntat real per fer-lo".