L'alcalde de Salt, Jaume Torramadé (CiU), ha explicat que la decisió de limitar les parades de partits i entitats de caire polític al mercat dels divendres a la Maçana obeeix a la voluntat de posar "sentit comú" a la situació, ja que "no es pot estar durant cinc mesos en campanya permanent". Després d'haver sentit les queixes d'altres formacions, com ara PSC, ERC i IpS, l'alcalde assegura que, quan comenci cadascuna de les tres campanyes electorals previstes per aquest any, l'Ajuntament posarà "totes les facilitats del món" perquè es puguin instal·lar les parades a la via pública. Mentrestant, però, subratlla que han de procurar que al mercat hi hagi "una mica d'ordre" per tal que la gent que vulgui anar a comprar ho pugui fer i els que estiguin interessats en qüestions polítiques sàpiguen que totes les pardes es troben en un lloc determinat. "Només intentem posar una mica d'ordre i sentit comú", assenyala l'alcalde.

Torramadé afirma que amb la nova normativa no tenen "voluntat de tapar ni impedir res", tal com han denunciat els altres partits, sinó que al contrari, volen "facilitar les coses a la ciutadania" i no entorpir el funcionament normal del mercat.

En una circular feta arribar a tots els partits el passat 23 de gener, Torramadé els explicava que les parades polítiques que vulguin ocupar espai públic només es podran instal·lar a partir d'ara al mercat setmanal dels divendres a la Rambla Maçana, sempre i quan ho hagin sol·licitat formalment. Fora de les campanyes, afegia, no es preveu concedir autoritzacions en altres indrets de la zona pública. PSC, ERC i IpS es van queixar perquè ho consideraven injust i un atemptat contra la llibertat d'expressió.