Una assembla de la CUP va servir ahir al vespre per escollir els cinc noms que encapçalaran la llista de la formació en les properes eleccions municipals. Es tratca de Laia Pèlach, Lluc Salellas, Ester Costa, Toni Granados i Jaume Gratacós. Qui serà l'alcaldable i l'ordre en el qual apareixeran aqueststs noms encara s'ha de definir. Els escollits formen part dels 166 noms proposats durant un procés participatiu obert temps enrere. D'aquests, 77 havien acceptat ser entre els candidats a escollir.

L'equip proposat amb els cinc noms escollits finalment va rebre 70 vots favorables dels 77 que es van emetre. També es va votar quin havia de ser el nom amb el qual es presentarà la formació en les eleccions municipals del 24 de maig. El nom que va rebre més suports va ser "CUP- Crida per Girona", amb 46 vots, molt per davant de "CUP- Alternativa d'Esquerres" (19 vots) i de "CUP- Alternativa per Girona" (10), entre altres.

En l'assemblea també es va parlar del calendari fins al dia dels comicis electorals, dividit en 15 setmanes, i dels vuit eixos que en base a la participació ciutadana hauran de servir per confeccionar el programa electoral, que es vol tenir enllestit el 22 de febrer. Els eixos són: economia i serveis; cultura i construcció nacional; model ambiental; participació; urbanisme i habitatge; igualtat; educació i solidaritat; i barris.

Durant la trobada, també es van esmentar els principis ètics d'acció política de la candidatura i l'actual portaveu de la CUP a l'Ajuntament, Jordi Navarro, va parlar per acomiadar-se i explicar que seguirà com a militant de base.

També es va anunciar que per la campanya, la CUP no demanarà cap crèdit ni dependrà de cap entitat financera i va explicar que per finançar-se faran una campanya de micromecenatge.