L'Ajuntament de Girona ajuda un total de 115 famílies amb pocs recursos tot pagant una part de les quotes de les piscines municipals per tal que els seus membres puguin fer esport. En només tres anys, aquesta xifra s'ha duplicat a causa de la crisi econòmica, segons ha informat la Cadena Ser. Fa dos anys, la xifra se situava en 52 persones.

En alguns casos, són les pròpies famílies amb greus problemes econòmiques les que ho demanen directament a l'Ajuntament. En altres ocasions, són els serveis socials els que detecten la necessitat i es posen en contacte amb les famíles. A partir d'aquí, analitzen els ingressos i situació de cada llar i des de l'Ajuntament es determina quina part no han de pagar. En cap cas, però, el consistori assumeix el 100% del cost total de la quota.

La regidora d'Esports, Isabel Muradàs (CiU), assenyala que entre els beneficiaris d'aquesta ajuda hi ha situacions d'extrema pobresa, però també altres casos: famílies amb una renda mitjana que cada cop tenen més dificultats per poder cobrir aquest servei o persones a qui el metge els ha recomanat específicament fer aquesta activitat esportiva.

Descens abonats

Les tres piscines municipals de Girona (Can Gibert, Palau i la Devesa) van sumar 15.000 abonats durant l'any passat, una xifra que significa 440 menys que l'anterior. En canvi, els usos van créixer per tercer any consecutiu, tot superant els 309.000. Les instal·lacions de la Devesa, que només s'obren durant l'estiu perquè són a l'aire lliure, van perdre 6.000 visites per culpa del mal temps que va fer.