El Consell Municipal de Lesbianes, Gais, Transexuals i Bisexuals de Girona (LGTB) ha mostrat en un comunicat la seva "condemna i repulsa" a l'agressió homòfoba que, tal com va publicar Diari de Girona, es va produir el passat 20 de desembre a plena llum del dia a la carretera Barcelona, a l'alçada de Telefònica.

Un noi va denunciar als Mossos d'Esquadra una agressió minuts abans de les quatre de la tarda al mig del carrer. Un testimoni afirma que va sentir: "Deja de seguirme maricón, deja de decirme cosas" per part d'un dels agressors, que hauria denunciat que la víctima li havia fet "una proposició indecent".

La víctima es trobava asseguda just davant d'un supermercat i, segons va explicar, uns metres més enllà hi havia una dona i l'acusat. El denunciant va explicar que estava parlant per telèfon amb una mà i a l'altra duia una bossa de patates, i seria en aquest moment quan l'agressor l'hauria insultat i colpejat amb el puny i el peu.

Ell es va amagar dins del supermercat i va trucar als Mossos d'Esquadra per explicar-los que li havien fet mal a l'ull i el nas, que desconeixia el motiu de l'atac i que no li calia assistència mèdica. Els nois haurien fugit pel carrer de la Creu, però la dona va actuar com a testimoni. Finalment, la policia va acabar localitzant un dels presumptes agressors, que va justificar l'atac perquè, segons va dir, la víctima li hauria fet "proposicions indecents".

Des del Consell Municipal LGTB s'ha volgut recordar que les discriminacions homòfobes "són un atac als drets humans que no es pot permetre". Per això, recorden que s'ha aprovat una llei contra la discriminació de les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals. Dins del marc d'aquesta llei, el Consell Municipal LGTB de Girona farà "tot el possible per aplicar els articles 27 i 29 de la llei, en què es garanteix el dret a rebre de manera immediata una protecció integral, real i efectiva, i a rebre tota la informació i assistència jurídica especialitzada".

En un comunicat, el Consell subratlla que Girona "ha de ser una ciutat diversa i plural on tothom es pugui expressar sense cap discriminació". Per això, asseguren que des del Consell Municipal LGTB es treballarà "per tal que sigui efectiva una tutela d'aquest greu cas". "Insistim en la necessitat d'implementar la Llei 11/2014 per prevenir casos com el que ha succeït i preservar Girona d'actituds i accions discriminatòries contra la comunitat LGTB", conclouen.