11 de febrer de 2015
11.02.2015
40 Años
40 Años

Girona va pagar l'allotjament a 90 treballadors de TV3 per la cavalcada

El PP critica que l'Ajuntament pagui 3.400 euros i l'alcalde apunta que va ser un fet extraordinari

11.02.2015 | 21:29

L´Ajuntament de Girona va pagar les nits d´hotel a uns noranta treballadors de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals que van retransmetre la cavalcada de Reis. L´alcalde de Girona, Carles Puigdemont, així ho va admetre en el torn obert de paraula del ple d´aquest dilluns a preguntes del grup municipal del PP. La portaveu popular, Concepció Veray, va posar sobre la taula que el consistori gironí s´havia gastat 3.086 euros (3.395 amb IVA inclòs) per pagar l´allotjament a aquests treballadors.

Veray, que no va qu?estionar que TV3 fes la cavalcada de Girona en directe, es va mostrar «convençuda » que els treballadors de la Corporació «cobren dietes quan es desplacen per treballar» i va insistir que l´Ajuntament no se n´havia de fer càrrec. La representant del PP va trobar «exagerada» la quantitat i va preguntar quants empleats havien viatjat a Girona per cobrir l´esdeveniment. L´alcalde va explicar que la Corporació havia desplaçat prop de noranta persones que «s´havien estat més d´un i més de dos dies a la ciutat» per treballar per tenir-ho tot a punt la tarda del 5 de gener.

«L´oferta més barata»

El batlle gironí va assegurar a més que s´havien allotjat a l´hotel que havia fet «l´oferta més barata» . A més, va indicar que aconseguir que TV3 retransmetés la cavalcada incloïa una sèrie de «servituds tècniques» a les quals l´Ajuntament va haver de fer front, com ara l´estada d´aquests empleats. Puigdemont va citar, per exemple, reserves de places d´aparcament i alguns canvis en la mobilitat.

Després que el PP insistís que el conveni amb la Corporació hauria d´haver especificat que era aquest organisme el que s´havia de fer càrrec de l´allotjament dels seus treballadors, Puigdemont va replicar que va ser «un extra per una cosa extraordinària amb un desplegament de mitjans notable. Fer televisió és car, però vam buscar l´oferta més barata».

El desplegament de TV3 va permetre veure en directe, a totes les llars catalanes, el recorregut de la cavalcada de Reis a partir de la meitat de l´itinerari. Va connectar quan les carrosses enfilaven el carrer Pompeu Fabra i va emetre l´esdeveniment fins a l´arribada dels Reis a la plaça del Vi. Des d´alguns sectors es van qu?estionar alguns dels punts acordats en elconveni signat entre la Corporació i l´Ajuntament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema