La consulta dels pressupostos participats, que l'Ajuntament de Girona celebrarà del 20 al 25 d'abril, presentarà enguany la possibilitat de votar electrònicament. Per tal de poder exercir el vot electrònic, els ciutadans rebran uns dies abans un sobre personalitzat amb les credencials que els permetran realitzar el vot des de qualsevol mitjà tecnològic. Tot i això, el vot presencial també es podrà realitzar els dies 24 i 25 als diferents punts de votació dels barris.

Ahir al vespre es van celebrar les primeres assemblees de barri, on es debatran les propostes que els ciutadans han pogut fer arribar entre el 27 de gener i el 5 de febrer a través d'un formulari obert al web municipal i a través de les associacions de veïns. De moment, ja s'han rebut més de 200 propostes ciutadanes per als pressupostos, el doble que l'any passat. Per barris, Sant Narcís, Montilivi i Sant Pau han estat els que n'han rebut més, seguits de Santa Eugènia i Can Gibert, l'Eixample, Vista Alegre-Carme i Palau-sacosta.

En aquestes assemblees, que s'aniran celebrant fins al 20 de febrer, les entitats presentaran els suggeriments que han fet els veïns per millorar el barri i, tenint en compte el pressupost que se'ls ha assignat, acabaran escollint-ne un màxim de cinc. Aquestes es traslladaran a l'equip de valoració tècnica i econòmica, que emetrà informes sobre la seva viabilitat. Un cop s'hagin avaluat, entre el 16 i el 26 de març es tornaran a reunir les assemblees de barri per acabar de definir els projectes que se sometran a consulta ciutadana a finals d'abril.

Aquest any, els pressupostos de barri tenen una dotació pressupostària d'1,2 milions d'euros, superior a l'any passat. El regidor de Serveis Socials, Cooperació i Participació, Eduard Berloso (CiU), ha assegurat que la voluntat de l'Ajuntament és "fomentar la participació de la ciutadania en els pressupostos participats de barris", i per això opina que la votació electrònica serà una bona manera d'incentivar-ho.