In fraganti, així és com van enxampar cinc homes que volien entrar a robar en un àtic del barri de Santa Eugènia de Girona. Quan els presumptes lladres van veure els Mossos d'Esquadra al replà, van amagar les eines que duien i van baixar per l'ascensor, creient que no els reconeixerien i podrien fugir com si res.

Finalment, els policies els van aturar i identificar i els van detenir. A més, els Mossos van descobrir que també havien entrat als patis interiors del bloc de pisos i havien aprofitat per robar coure dels aires condicionats. Els arrestats són cinc homes d'entre 20 i 36 anys, de nacionalitats espanyola, hondurenya i colombiana, veïns de Salt i Girona i van quedar detinguts com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força, en grau de temptativa.

Els detinguts, tres dels quals tenien antecedents, van passar el mateix dia a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual els va deixar en llibertat amb càrrecs. Els fets es remunten cap a dos quarts de dues de la matinada del 8 de febrer en un edifici del carrer Orient del barri de Santa Eugènia de Girona. Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Girona van rebre l'avís que hi havia unes persones que intentaven forçar la porta d'entrada d'un àtic.

Quan els agents van arribar al barri, una patrulla va pujar per comprovar els diferents replans d'entrada als pisos i una segona patrulla es va quedar a la porta principal de l'edifici. En veure arribar la policia, els lladres van amagar les eines que portaven i van baixar per un dels ascensors. A la planta baixa però, els cinc homes van ser aturats i identificats pels agents que eren a l'entrada.

Mentre la patrulla identificava els cinc homes, l'altra va comprovar que el pany de porta de l'àtic estava forçat. També van trobar en un replà de l'escala les diferents eines que havien amagat. Es tractava d'una clau anglesa, un bec de lloro, dos tornavisos i diverses peces de coure, presumptament sostretes. A més, els agents també van comprovar que els lladres havien accedit als patis interiors de l'edifici i havien sostret peces de coure de les instal·lacions d'aire condicionat. Els cinc homes van quedar detinguts pels fets.