Els veïns i comerciants del sud de Sant Narcís es van reunir ahir amb el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, per intentar consensuar on es podrien reubicar les 82 places d'aparcament que el sector perdrà amb la construcció d'un carril bici al carrer Oviedo. En la trobada, es van començar a aclarir alguns espais on es podrien aconseguir generar aquests aparcaments, que es repartirien en diferents carrers del barri. altres es van descartar.

La presidenta dels comerciants de la zona sud de Sant Narcís- plaça Assumpció, Eva M. Trias, va explicar que han descartat deu places que l'Ajuntament volia col·locar al carrer Martí Sureda i que han demanat una entrada pel carrer Oviedo a l'estacionament que encercla la nau de flotilàndia que ara està infrautilitzat. El regidor de Mobilitat es va comprometre a estudiar aquesta opció, que considera "factible".

Els altres aparcaments es guanyarien al llarg de l'avinguda Sant Narcís, tot i que l'associació de ?veïns del sector sud, presidida per Dolors Navarro, tem que el vial, ara amb dos carrils, quedi molt estret. Actualment n'hi ha de zona blava al costat dret i se'n posarien 43 a l'esquerre. En aquest punt, Alcalà va comprometre's a anar-ho implementant gradualment per comprovar-ne el funcionament. Altres places es guanyarien al carrer Mare de Déu de la Salut i al carrer Antoni Gaudí. Eva M. Trias va reclamar al representant municipal que quan s'actuï a l'avinguda Sant Narcís, no es limiti a pintar les ratlles a terra, si no també a millorar l'asfalt i a retirar les pilones de la vorera.

La vorera del carrer Oviedo

A més, els comerciants i veïns van mostrar el mal l'estat de la vorera del carrer Oviedo a Alcalà. Hi ha una part que Adif refarà al mateix temps que reasfalta i que es fa el carril bici, però no tot. I és aquí on els representants del barri van demanat la implicació municipal. Segons Eva M. Trias, el regidor va "prendre consciència de com està el barri". Joan Alcalà va indicar que certament calen millores i que s'haurien d'arreglar. També però, va assenyalar que no es podia comprometre a actuar immediatament perquè hi ha altres punts de la ciutat que també estan molt necessitats i que cal prioritzar.