Un treballador de 34 anys, nacionalitat espanyola i veí de Salt, ha mort aquest divendres en caure des d'una plataforma elevadora mentre reparava amb un altre operari un balcó del quart pis d'un edifici del carrer Xavier Montsalvatge d'aquest municipi del Gironès. Els Mossos d'Esquadra han rebut l'avís del sinistre a les 9.48 hores. En el moment de l'accident un dels dos treballadors de l'obra estava al balcó i l'altre feia les reparacions des de l'elevador quan s'ha precipitat al buit per causes que encara s'estan investigant. Fins al lloc s'hi han desplaçat ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que van intentar reanimar la víctima sense èxit.

La víctima treballava en una obra a l'edifici situat al número 40 del carrer Doctor Ferran. Ell i el seu company estaven reparant les balconades, d'on se n'havia després el revestiment. Aquests últims dies, els dos paletes havien estat reparant la façana del bloc i ara treballaven a la part posterior de l'edifici, que dóna a una petita placeta.

L'accident laboral ha tingut lloc poc abans de tres quarts de deu del matí (els mossos han rebut l'avís a les 9.43). En aquell moment, els dos operaris estaven reparant el balcó del quart pis. La víctima, que té nacionalitat espanyola, estava enfilat damunt la plataforma elevadora. El seu company estava a l'altra banda, al balcó del pis.

Per motius que es desconeixen, perquè l'altre paleta estava d'esquena en aquell moment i no l'ha vist caure, la víctima s'ha precipitat al buit. El jove ha impactat contra la vorera i ha mort gairebé a l'acte. Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat patrulles de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra, que han acordonat la zona (avui és dia de mercat i les parades es troben a tocar del lloc on ha passat l'accident).

Al lloc també s'hi han desplaçat ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Els efectius d'emergències han intentat reanimar la víctima sense èxit, i no s'ha pogut fer res per salvar-li la vida.

D'acord amb els procediments habituals en accidents laborals on hi ha víctimes mortals, els mossos han posat els fets en coneixement del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona i del Departament d'Empresa i Ocupació. Personal de la Inspecció de Treball ha anat fins al lloc per investigar les causes del sinistre. A priori, l'operari no havia de portar arnès de seguretat, perquè la plataforma elevadora on estava enfilat ja té baranes i és tancada.