14 de febrer de 2015
14.02.2015

Els Bombers gironins també volen un parc nou perquè l'actual és "deplorable"

En un manifest, critiquen que la instal·lació té degoters i pateix "des de fa molts anys una deixadesa i despreocupació acumulada"

18.02.2015 | 07:19
Imatge interior del parc amb un forat al sostre.

Els Bombers de Girona s'han sumat als de Figueres i també reclamen un parc nou perquè l'actual és "deplorable" i acumula un rosari de mancances. En un manifest, critiquen que la instal·lació té degoters, que la cuina és "insalubre", que la cotxera està plena d'andròmines i amb "portes precintades", que el gimnàs és "impracticable", que la coberta té forats o que hi ha material "imprescindible" que no es reposa (com els extintors d'escuma). Asseguren que el parc pateix "una deixadesa i despreocupació acumulada" per part del Govern i que l'única obra que hi ha fet en 30 anys ha estat "la remodelació del lavabo". També critiquen que han passat anys vivint amb "promeses incomplertes" que acaben en "no res".
"Els Bombers de Girona volem un parc nou, com se'ns va prometre el 2007 i no ha arribat mai; un parc de Bombers com qualsevol altre de Catalunya, amb unes instal·lacions dignes". Aquest és un fragment del manifest que ha signat l'assemblea de Bombers del parc de Girona.
El manifest recull que "a excepció de la remodelació del lavabo, en 30 anys els únics canvis que s'han fet al parc han estat gràcies als mateixos Bombers". I hi afegeix: "Ens crèiem que érem part de l'administració, on els treballadors fan la feina al lloc de treball assignat, però a Girona perduren les èpoques on els mateixos Bombers s'han de construir el parc per poder-hi treballar".

Resposta d'Interior
La Generalitat no preveu aixecar de moment cap parc nou, perquè la situació pressupostària no ho permet, però Interior sí que ha planificat obres per arranjar les deficiències a l'actual. El delegat d'Interior a Girona, Albert Ballesta, explica que dijous mateix es va signar l'acta de replanteig per remodelar la coberta de la cotxera.
De cara al 2016, Interior ja ha previst remodelar la cuina i també canviar els tancaments del parc de Girona. El delegat assegura que, durant aquest temps, "no hem parat de fer petites millores i intentar guanyar espai perquè els Bombers hi estiguin millor".
Pel que fa a les queixes per manca de personal, Ballesta recorda que el pressupost que s'ha portat al Parlament ja preveu, després de tres anys sense poder fer-ho, obrir una nova convocatòria de places.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema