caiguda al buit mortal des d'un balcó La víctima va caure d'un quart pis mentre estava reparant un balcó del carrer Xavier Montsalvatge de Salt. Era dia de mercat i molts veïns de la zona es van trobar amb el succés i els accessos acordonats per la policia.Va caure des d'un elevador que estava situat a una altura d'uns 12 metres i va caure contra la vora, on es va precipitar.

Caiguda mortal. Així és com va morir un treballador que estava reparant un balcó ahir al matí a Salt i que va caure des d'un elevador situat a una altura de quatre pisos, uns 12 metres. Quan els efectius d'emergències van arribar al lloc, el van trobar inconscient i malgrat que el SEM va intentar-lo reanimar, no van poder-ho aconse?guir. La víctima és Jesús de la O Rodríguez, de 34 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Salt.

Els fets es van produir al voltant de tres quarts de deu, quan els dos paletes estaven reparant un balcó del quart pis d'un edifici que dóna al número 11 del carrer Xavier Montsalvatge i que també dóna al Doctor Ferran.

En el moment dels fets, els dos homes es trobaven dalt de la plataforma elevadora i el company no va veure com l'altre es precipitava. El jove va morir gairebé a l'acte i en rebre l'avís, diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra, la Policia Local i ambulàncies del SEM (Sistema d'Emergències Mèdiques) es van personar al lloc. Es va acordonar la zona i van intentar salvar-li la vida, però no van poder.

Els Mossos van posar els fets en coneixement del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona i del Departament d'Empresa i Ocupació, d'acord amb els procediments habituals en accidents laborals amb víctimes mortals. Inspectors de Treball van estar durant el matí a la zona per investigar l'accident mortal.

En el moment del succés, el treballador no portava arnès de seguretat. Tot i que, segons informava ACN, no era necessari perquè la plataforma elevadora on estava enfilat comptava amb baranes i estava tancada.

Es dóna el cas, a més, que ahir era dia de mercat i molts veïns de Salt que estaven comprant van viure el tràgic succés, ja que les parades es troben a tocar de l'edifici.

La víctima era un veí de Salt, Jesús de la O Rodríguez, tenia 34 anys i era de nacionalitat espanyola. Era paleta i es dóna el cas que la seva família és coneguda al municipi a causa del germà de la víctima, que és el baríton gironí Silveri de la O, una figura en el ?pa?norama operístic de l'Estat.