La candidata del PSC a Salt, Iolanda Pineda, va fer l'acte de presentació ahir a la Coma Cros, on va aprofitar per disparar contra l'alcalde, Jaume Torramadé i la federació nacionalista que governa al municipi. "CiU pensa que la pobresa a Salt és un grapat de pols i borrisol que s'ha d'escombrar sota l'estora", va indicar. El discurs va estar farcit de referències al batlle. "No és normal governar amb el suport d'una formació racista i xenòfoba. No és normal tenir un alcalde acusat d'assetjament sexual". Prèviament havia apuntat que "els democràtes compartim els valors de la lleialtat, l'equanimitat, l'ètica i la transparència. Aquests valors d'una societat normalment democràtica; avui no són respectats per Jaume Torramadé. Un batlle que "té formes autoritàries, insulta, tracta amb menyspreu tothom que discrepa i manté una visió classista i masclista".

La representant socialista va lamentar que el batlle hagi "fracassat lamentablement amb el que hauria d'haver estat el seu principal objectiu: l'ocupació" i va lamentar que no aprofiti les bones comunicacions, les hortes i els equipaments culturals i universitaris. També va explicar que "allò que hauria de ser una convivència entre persones diferents ha derivat en un xoc cultural de mal agafar". Va admetre que els problemes de convivència a Salt existeixen" i va apostar per fomentar-la amb un model de ciutat amb espais públics. I va remarcar que "tots junts fem Salt", en referència a l'Ajuntament, la societat civil i les entitats.

Havia començat definint-se: "Us he de dir que sóc d'esquerres i socialista; que sóc del PSC, que amb els seus encerts i desencerts, porto al cor. Que sóc saltenca i catalanista, perquè m'estimo la vila i la nació que m'ha vist néixer, créixer i que m'ha donat oportunitats".