L'associació de veïns de Figuerola-Bonastruc de Girona s'ha mostrat totalment contrària a la proposta d'ERC de recuperar les veles de Girona, especialment si aquestes s'han de tornar a ubicar a la Devesa. "Tenim molt clar que volem recuperar la Devesa com a parc i no com a espai d'oci nocturn", assenyala el president de l'associació, Miquel Font.

Font assenyala que des de Figuerola-Bonastruc es mostren "totalment en desacord" amb la idea d'ERC de recuperar les veles, que CiU va decidir tancar l'any 2013 amb el suport"total" dels veïns de la zona. "No volem per res del món que tornin les molèsties d'incivisme i sorolls, i molt menys que puguin obrir tot l'any tal com proposa ERC", assenyala el representant veïnal. Font, a més, recorda que en aquests moments s'està redactant el pla d'usos del parc i demana que "en cap cas" es pugui recuperar l'espai per ubicar-hi l'oci nocturn. "Amb el pla d'usos s'ha de tancar la porta que la Devesa pugui tornar a ser un espai d'incivisme i botellón; ens va costar molt treure les carpes d'allà i per tant no volem que se'n torni a parlar", subratlla Font.

La proposta de recuperar les veles -ja sigui a la Devesa com en algun altre espai de la ciutat- és un dels suggeriments que fan els republicans per tal d'acabar amb els problemes derivats de l'oci nocturn, que han generat nombroses queixes. Segons va explicar la seva candidata, Maria Mercè Roca, aniria bé perquè es tractaria d'un espai allunyat dels cèntrics carrers on ara mateix es concentren els locals d'oci nocturn, de manera que s'acabarien les molèsties als veïns, però a la vegada els seus usuaris podrien arribar-hi a peu. D'aquesta manera, indica, es podria combinar el dret al descans i el dret a la diversió.