Laia Pèlach serà la cap de llista de la candidatura CUP-Crida per Girona a les eleccions municipals del 24 de maig i Lluc Salellas serà el número 2 de la llista. Segons van explicar ahir, la voluntat és fer un tàndem on es pretén que el número 1 i 2 siguin circumstancials. Ester Costa, Toni Granados i Jaume Gratacós, per aquest ordre, completaran l'equip inicial. La resta de la llista està en procés d'elaboració, i serà ratificada el proper 23 de març en una assemblea oberta.

Laia Pèlach i Saget va néixer el 1980 i és diplomada en Educació Social i llicenciada en Sociologia. Ha treballat en àmbits de l'educació en el lleure, l'educació social, l'ocupació i la igualtat de gènere. És mare de tres criatures i viu a la Devesa. Està implicada en el moviment educatiu a l'escola Eiximenis i ha participat en l'associacionisme.

Lluc Salellas i Vilar va néixer el 1984. És llicenciat en Ciències Polítiques i Periodisme. Treballa a Òmnium Cultural com a gestor de projectes i viu al barri de l'Eixample. Implicat en associacions com el Casal Independentista El Forn i en el moviment veïnal del seu barri. També ha estat vinculat a l'escoltisme i a colles de cultura popular, i l'any 2012 va encapçalar la llista de la CUP-AE per Girona a les eleccions al Parlament.

Compromís ètic

Els cinc integrants de l'equip inicial van signar el compromís ètic que limita el nombre de mandats i sous, indica que no s'acceptaran regals ni privilegis, que no tindran duplicitat de càrrecs i que la formació no demanarà cap crèdit a cap entitat financera, entre d'altres.

Els dos caps de llista van insistir en la voluntat de "presentar un projecte alternatiu per Girona i amb vocació majoritària", que "sigui capaç de disputar l'hegemonia a aquells qui han dut les regnes de la ciutat en les darreres dècades". Ara la formació se centrarà a elaborar el programa electoral amb "punts informatius". El primer sobre polítiques culturals es farà el 26 de febrer, a la tarda, a la Planeta.