Girona recollit de forma selectiva el 45% dels residus generats el 2014, que representa un increment de la recollida selectiva del 26,6 % respectea l'any anterior. Aquesta és la dada més significativa que va fer pública el tinent d'alcalde de Sostenibilitat, Jordi Fàbrega, en la presentació de la memòria de la seva àrea de les accions realitzades al llarg de l'any passat.

Entre les claus esgrimides pel representant municipal per explicat aquest increment hi ha el fet que amb els nous contenidors de càrrega lateral i hi ha hagut un augment molt important de contenidors de recollida selectiva a la ciutat. Només resta pendent la implantaciódels nous contenidors en algun cinc punts de la ciutat. Fàbrega va recordar que aquests nous recipients tenen la boca d'entrada més petits i això evita la dada de residus "impropis". Això, però, hauria comportat la reducció en la recollida d'envasos (ha caigut un 22%). Un altre factor fonamental destacat pel regidor és l'inici de la campanya de reciclatge al Barri Vell, que no es feia fins fa uns mesos.

57,6% més d'orgànica

El regidor va exposar que globalment s'han gestionat 1.329 tones més de residus que l'any anterior, i alhora s'ha reduït en 2.318 tones la quantitat de rebuig recollida, el que vol dir que s'ha augmentat la recollida selectiva a la ciutat en 3.647 tones de les diverses fraccions de residus amb relació a les dades de 2013. Destaca també l'increment d'un 57,6% la recollida de la fracció orgànica, a causa d'un augment de la participació, probablement perquè els nous contenidors d'aquest tipus són més còmodes d'obrir, segons l'Ajuntament. El vidre recollit ha crescut un 12,40% (es van acumular 1.898 tones). El paper i cartró han pujat un 11,5% (2.083 tones). La gestió dels residus generats a Girona l'any 2014 ha costat 6.994.390 euros.