L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha obert el seu perfil verificat a la plataforma Change.org. D'aquesta manera, podrà respondre directament a tots els ciutadans que hagin signat peticions de les quals ell sigui destinatari. L'Ajuntament també ha creat un perfil amb el mateix objectiu.

Puigdemont i la ciutat de Girona es converteixen així en la segona capital catalana a tenir un perfil verificat en aquesta plataforma i, per tant, el segon a poder contestar directament als usuaris de Change.org que realitzin qualsevol tipus de petició. De la mateixa manera, els signants d'una petició podran comunicar-se directament amb els que prenen les decisions, permetent que aquests puguin respondre de forma pública i directa.

"Aquest és un nou pas dins de l'aposta decidida que hem fet des de l'inici de la legislatura per obrir les portes de l'Ajuntament que tradicionalment havien estat tancades, per escoltar les demandes de la ciutadania i establir un diàleg permanent trencant les velles estructures de l'Administració", assenyala Puigdemont, qui assegura que per al consistori "la transparència i la participació són prioritàries".