L'empresari que el 2011 va matar a trets la seva dona a Palau, Bernard Andrighetto, té pendent una causa per estafa que s'havia d'haver celebrat ahir a l'Audiència Provincial de Girona però es va haver de suspendre perquè no s'havien designat els advocats que havien de representar les empreses d'Andrighetto implicades en aquesta presumpta estafa.

L'estafa l'hauria comès en comprar mercaderia per valor de 61.000 euros amb pagarés de quatre empreses -Futurmon SL, Bafer Business Europ SL, Splaff Tarragona SL i Private Outlet Diffusion Iberica SL) que no tenien fons i que ara figuren com a responsables civils subsidiàries en aquest procediment. El problema és que tres empreses es troben en concurs de creditors i l'advocat que representa a Andrighetto -Manel Mir- no podia ser designat com a representant perquè només els administradors concursals tenen potestat per fer-ho. La quarta empresa encara figura a nom de la dona morta.

Per aquesta raó, l'Audiència va resoldre tornar el cas al Jutjat d'Instrucció número 1 de Girona per tal que es posi en contacte amb els actuals representants d'aquestes mercantils perquè facin la corresponent designació d'un advocat.

La presumpta estafa

El fiscal considera que l'any 2010 Bernard Andrighetto va comprar mercaderia a dues companyies gregues per valor de 61.712 euros a través de pagarés sense fons. Per aquesta raó l'acusa d'un delicte continuat d'estafa i sol·licita que sigui condemnat a quatre anys de presó, el pagament d'una multa de 1.800 euros i una indemnització a les empreses gregues pel valor de la mercaderia comprada.