Unes 180 persones, membres de 50 de les 70 Plataformes d'Afectats per la Hipoteca (PAH) territorials que hi ha a Catalunya, s'han reunit a Girona aquest dissabte en la trobada general mensual. Els participants, vinguts d'arreu de Catalunya com l'Alt Urgell, han destacat les 40.000 signatures que han aconseguit per la ILP contra la pobresa energètica i els desnonaments. Les entitats han tractat el canvi d'estratègies que estan aplicant els bancs i han parlat sobre les properes accions reivindicatives que realitzaran. En aquesta trobada, la PAH Gironès ha alertat que està augmentant el nombre de persones que no poden pagar un lloguer social i ocupen pisos buits que són propietat d'entitats bancàries.

Les plataformes d'arreu del territori català es reuneixen un cop al mes per fer les trobades mensuals generals. En aquesta ocasió, també s'ha realitzat l'Assemblea Territorial, que es fa cada dos mesos en una seu diferent. Des de les deu del matí i fins a les set de la tarda, unes 180 persones de 50 plataformes han tractat les problemàtiques que les afecten i han marcat les línies de treball a seguir.

Des de la PAH Gironès, una de les seves membres i portaveu, Marta Garrido, ha explicat que durant l'acte han tractat temàtiques com els canvis d'estratègia que porten a terme els bancs o la necessitat d'aturar els desnonaments. En aquesta ocasió s'ha parlat d'una nova problemàtica que està sorgint amb força: algunes persones que han estat desnonades i que no poden fer front a un lloguer social han ocupat pisos buits que són propietat d'alguna entitat bancària. "Cada setmana estem signant unes 2 o 3 dacions en pagament amb lloguers socials i estem gestionant els casos de persones que han reocupat pisos buits", ha explicat Garrido. Segons la portaveu, en alguns casos han aconseguit empadronar els inquilins a l'ajuntament en qüestió i que els donin els subministraments necessaris per viure en aquests pisos.

D'altra banda, Garrido ha explicat que tenen previst tirar endavant noves accions, tant col·lectives com territorials, com la manifestació que es farà el 25 d'abril en defensa de la ILP quan hagin recollit les 50.000 signatures que necessiten.