La Policia Municipal de Girona patrullarà per les escales d´un centenar de blocs de pisos per tal de solucionar conflictes veïnals, igual que ja es fa a Salt. Segons ha informat la Cadena SER, la decisió s´ha pres després que l´Ajuntament hagi detectat que molts d´aquests habitatges estan ocupats per inquilins que, a banda de no pagar el lloguer, es dediquen a traficar amb drogues o a la prostitució i només fan que causar incivisme i molèsties als veïns.

Els agents, que si cal aniran amb gossos, faran de mediadors i convidaran aquests ocupes il·legals a marxar de forma voluntària abans de demanar una ordre de desallotjament. En aquests moments, l´Ajuntament ja està tancant acords amb algunes comunitats de veïns perquè els cedeixin la clau del seu portal i puguin entrar a patrullar dins dels edificis. L´objectiu és acabar amb els problemes que pateixen molts veïns que es veuen obligats a conviure amb inquilins que han ocupat un pis en el mateix bloc i que, a part de molestar, trafiquen o exerceixen la prostitució.

Els agents de la Policia Municipal faran guàrdia, utiltizaran els gossos per detectar droga i faran de mediadors. «És urgent actuar», assenyala el regidor de Seguretat, Joan Alcalà (CiU), per acabar amb aquests problemes.

La policia convidarà els ocupes a marxar i, si ho aconsegueixen, tot seguit tapiaran la porta per evitar que tornin a entrar. Si la mediació no funciona, demanaran una ordre de desallotjament. Per tal que el servei sigui més eficaç, l´Ajuntament recomana als veïns que si detecten ocupes al seu edifici ho facin saber a la policia, per tal que puguin actuar sota denúncia. En aquests moments, el consistori té identificats un centenar de blocs problemàtics, la majoria al barri de Santa Eugènia -on, després d´una tensa reunió amb els veïns, ja es van tapiar alguns pisos- i al nord de Girona.