Només un propietari de Salt ha pogut beneficiar-se de la bonificació del 50% en l'impost de béns immobles (IBI) per haver cedit el seu habitatge a la borsa de ?lloguer per a estudiants. De fet, s'han rebut tres peticions, però dues s'han hagut de desestimar perquè no complien amb els requisits. En canvi, fins a 21 propietaris es beneficiaran de les bonificacions (també del 50%) per haver cedit les seves vivendes a la borsa de lloguer social de l'Ajuntament.

Aquest any és el primer en què s'oferien bonificacions del 50% a les persones que cedissin pisos perquè fossin llogats a estudiants. El regidor d'Hisenda, Albert Casellas (CiU), admet que la resposta rebuda ha estat més aviat "discreta", però ho veu normal perquè es tracta del primer any. "Hem obert camí, i és normal que haguem rebut poques sol·licituds perquè els propietaris no n'han estat massa al cas", assenyala. A més, Casellas admet que alguns propietaris són reticents a llogar els pisos a estudiant, però confia que de cara als propers anys podran anar consolidant aquesta iniciativa.

En canvi, el regidor explica que la cessió per a habitatge social està "molt més arrelat, perquè porten anys beneficiant-se'n si tenen un pis buit que no necessiten per a ús propi". Per això, una vintena de peticions han estat acceptades enguany per a beneficiar-se d'aquesta bonificació. En qualsevol cas, Casellas recorda que tots aquests pisos estan gestionats per l'Oficina d'Habitatge de l'Ajuntament, que vetlla pel seu bon estat.

La bonificació de l'IBI per als habitatges que es posin a disposició dels estudiants universitaris o de grau superior és una iniciativa de Salt per aconseguir que tots aquells joves que ara estudien al municipi (per exemple a l'ERAM o a l'EUSES) o a Girona optin per viure a la vila. D'aquesta manera, el consistori vol que "facin vida a Salt i transformin l'ambient" del poble per aprofitar tot allò positiu que té en l'àmbit cultural, com el teatre o la bibioteca, les diferents instal·lacions esportives i el teixit comercial. A més, l'objectiu és que no hi hagi pisos buits, ja que això "no interessa a ningú". La bonificació té una durada de tres anys, ja que a partir del quart es considera que el propietari haurà comprovat els beneficis de tenir el pis llogat a estudiants.