L'Ajuntament de Girona ha declarat inhabitable l'edifici del carrer Acàcia número 12 de Font de la Pólvora, on viuen un mínim de quatre famílies. De fet, ja fa temps que el consistori es plantejava enderrocar aquest immoble, que originalment era d'Adigsa (l'organisme de la Generalitat que gestiona l'habitatge protegit) però que també compta amb alguns propietaris. Ara, però, ha posat fil a l'agulla i ja ha començat a negociar amb els inquilins una solució per tal que vagin a viure a un altre lloc.

El bloc, on hi ha setze vivendes, es troba en molt males condicions, tal i com va denunciar el PSC fa uns mesos. L'escala cau a trossos, els comptadors estan detrossats i hi ha algunes portes esbotzades de pisos buits. A més, han tingut problemes amb els Mossos d'Esquadra i Endesa perquè se'ls va tallar la llum (ja que tenien tots els comptadors punxats) i malgrat això es van tornar a connectar tot fent un forat a terra d'un metre d'alçada i d'amplada, per tal de connectar-se directament i seguir defraudant la companyia. Finalment, se'ls van endur els quadres de llum i van tapar el forat amb ciment per evitar que es tornessin a connectar. També van ser denunciats i ara s'enfronten a un judici de faltes, mentre continuen sense llum.

Malgrat tots aquests problemes, a hores d'ara el bloc segueix habitat, en alguns casos amb criatures i gent gran. Per això, ara fa un parell de setmanes, representants de l'Ajuntament i la Generalitat van anar a visitar l'immoble, per tal de saber exactament quins pisos estan habitats i quins no. Segons ha explicat el regidor de Serveis Socials, Eduard Berloso (CiU), durant els dos dies que hi van anar van poder comprovar que hi ha dues famílies que són propietàries de pisos, una està en lloguer i un altre pis està ocupat. A més, hi ha altres famílies que clamen tenir contactes de lloguer i viure allà però que no hi eren en el moment en què hi van passar els representants de l'administració.

Davant de l'estat deplorable de l'immoble, el consistori ja l'ha qualificat d'inhabitable i ha començat a buscar vivendes alternatives per a aquelles persones que tinguin contracte de lloguer o bé siguin propietaris. Segons explica Berloso, amb alguns ja han arribat a un acord, mentre que a la resta se'ls estan donant hores de reunió per parlar de la seva situació. Tot i que encara no hi ha data per a l'enderroc de l'immoble, el consistori vol solucionar la situació al més aviat possible.