Acusacions creuades i versions oposades en l'ocupació de cinc pisos a la plaça Catalunya 3 de Salt. L'autodenominada Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) Girona-Salt assegura que fa dos mesos cinc famílies van ocupar els immobles però dilluns al vespre, aprofitant que els ocupants no hi eren, la Policia Local va tapiar les portes de dos pisos. "Ha quedat tot dins: mobles, roba, objectes personals", explica una representant de la plataforma, Ana Pozo. L'equip de govern i la policia ho neguen i asseguren que van rebre una trucada d'un veí alertant que estaven punxant subministraments i pintant pisos amb la intenció d'ocupar-los. De forma preventiva, exposen, van bloquejar l'accés a dos immobles.

L'equip de govern de Salt i la Policia Local asseguren que l'actuació de dilluns va consistir en evitar que s'ocupessin il·legalment i de forma massiva cinc pisos d'un bloc de plaça Catalunya. La PAH, en canvi, afirma que estaven ocupats des de Nadal i que els agents, per ordre dels responsables polítics, van aprofitar que les famílies de dos pisos havien anat a l'escola a buscar els fills per tapiar la porta. Per això, han presentat una denúncia davant del Jutjat de guàrdia perquè diuen que la policia "va traspassar els límits de la legalitat" bloquejant els accessos a pisos ocupats sense ordre judicial.

Ahir, una vintena de membres de la PAH es van concentrar davant l'Ajuntament de Salt per denunciar la situació. Segons asseguren, havien demanat ajuda a les administracions per a cinc famílies que sobreviuen sense habitatge i pràcticament sense ingressos. I com que no van aconseguir resposta, van decidir ocupar.

Segons la PAH, dilluns a la tarda, quan dues famílies van tornar de buscar els fills a escola, es van trobar amb les portes del pis tapiades, de manera que han hagut d'anar a viure a pisos de coneguts en condicions precàries. Els altres tres pisos, on hi havia els inquilins dins, no els van tapiar però, segons Pozo, van impedir durant hores l'accés d'una mare que arribava de l'hospital amb el seu nadó.

L'Ajuntament de Salt i la Policia asseguren que la versió de la PAH és "mentida" i que està "orquestrada" de forma malintencionada per la seva portaveu, Marta Afuera. El sotsinspector de la Policia, Carles Ribas, va explicar que un veí va trucar als Mossos avisant que en aquest edifici havien rebentat portes d'accés a pisos, estaven manipulant comptadors i estaven pintant immobles. "Feia pensar que hi hauria una ocupació massiva imminent", ha afirmat el sotsinspector. Aleshores, una patrulla es va desplaçar al bloc i van comprovar que s'havien tocat es comptadors de llum i aigua i que hi havia una persona pintant.

"Els pisos estaven buits, no tenien ni aigua ni llum, els estaven adaptant per entrar-hi a viure però no n'hi havia cap d'ocupat", va afirmar el caporal. Mentre es posaven en contacte amb els propietaris dels pisos per si autoritzaven que els tapiessin, alguns membres de la PAH van entrar en dos dels pisos. "Hi havia gent a dins i amb nens, aquí no vam intervenir", va indicar. Finalment, van obtenir el permís per bloquejar la porta de dos dels tres pisos restants, tal com van fer.