L'empresari acusat d'assassinar a trets la dona a la casa familiar del barri de Palau de Girona el 17 d'octubre del 2011 s'ha assegut, per primer cop, davant els membres del jurat popular que decidiran si és culpable o no. Bernard Andrighetto s'enfronta a 21 anys de presó per assassinat i tinença il·lícita d'armes. El fiscal està "convençut" que aquella nit el processat va empunyar una arma amb cada mà i li va clavar deu trets a la seva dona. La defensa, en canvi, al·lega que l'autor del crim va ser una tercera persona que va entrar a la casa buscant venjança perquè Andrighetto estava implicat en una trama corrupta vinculada a Jordi Pujol Ferrusola.

Ahir es van escollir els nou membres del jurat popular -quatre dones i cinc homes- que seran els encarregats, a finals de la setmana vinent, d'emetre un veredicte. A la tarda, tota la comitiva es va desplaçar fins a la casa que compartien acusat i víctima, al carrer Lluís Borrassà 14 del barri de Palau, per fer una inspecció ocular del lloc del crim.

El fiscal del cas, Víctor Pillado, està "convençut" que aquella nit Andrighetto i la víctima van discutir al dormitori. Llavors, l'home va treure una revòlver i la va amenaçar. Ella va fugir espantada fins al lavabo però, un cop allà, el processat la va acorralar, va agafar una segona arma -una pistola- i va disparar fins a deu trets amb les dues armes al mateix temps. Tots els projectils van impactar en el cos de la víctima, que va morir l'endemà a l'hospital. L'acusació pública creu que l'acusat "menteix" ara, quan apunta a una tercera persona com l'autor del crim després que en la primera versió s'inculpés.

L'última versió

Al llarg del procés, Andrighetto ha canviat de versió en diverses ocasions i també d'advocat. Finalment, ha arribat a judici de la mà del lletrat Wenceslao Tarragó, que sosté que Andrighetto va començar a témer per la seva vida i la dels seus fills després de fer d'intermediari en una trama de corrupció vinculada a Jordi Pujol Ferrussola, que va pagar una comissió de 8 milions d'euros per aconseguir llicències d'edificació i explotació per a tres centres comercials a Catalunya.

La defensa indica que la nit dels fets algú va entrar al domicili per atemptar contra Andrighetto i aquest, per defensar-se, va disparar a les fosques sense apuntar i va matar la dona. Per això demana que l'absolguin d'assassinat i el condemnin a un any de presó per tinença il·lícita d'armes.