Va ser la primera regidora de Ripoll i durant molts anys ha estat sindicalista amb la UGT. Va ser consellera de Treball, Emigració i Seguretat Social a l'ambaixada d'Espanya a l'Equador. Fa 30 anys que viu a Girona. És la presidenta de l'Associació de Veïns i Veïnes de Sant Narcís Sud.

Sobta que un sol barri tingui dues associacions de veïns.

El barri ha tingut problemes molt importants amb les obres del TAV. És veritat que s'havien de dedicar molts recursos a la zona nord, però des de fa deu anys no s'ha tingut cap atenció al sud i ens trobàvem abandonats. Al sud hi ha el carrer Oviedo, malmès amb el pas de camions i on molts comerços van tancar.

Oblit de l'Associació de Veïns o de l'Ajuntament?

Més de l'Ajuntament. A les polítiques municipals dels dos últims mandats. Des que es va fer la Rambla Berenguer, no s'ha fet res més. Van fer el Parc d'Ermessenda. Arquitectònicament va guanyar un premi, però no havien parlat amb els veïns i no serveix per al barri.

I per què no anar junts?

Ens vam acostar a l'Associació i vam explicar que la situació a la zona sud era greu. En un barri amb 12.000 habitants és difícil arribar a tot. Vam dir que si incorporàvem part de la gent que està a sobre dels problemes de la zona, entre tots faríem que fos un barri. Però el sud semblava la part de darrera.

No els van voler?

Efectivament. Vam tenir un parell de reunions i no va ser possible. La meva voluntat hi era. Molt forta. Ells tenien la sensació que aquesta zona era una mica l'Eixample, no en el bon sentit. Jo volia anar a sumar per dignificar el barri. Com que no era possible, vam fer una gestora.

Com va ser el procés?

Vam estar des de l'octubre de 2013 a abril de 2014 per crear l'associació fent moltes reunions. Molta gent venia cada dilluns, vam convocar una assemblea el 5 d'abril i van venir més de 120 persones. Ara som uns 130 socis però per créixer ens caldria un local social.

I el Centre Cívic?

El local no hauria de ser per l'Associació, hauria de ser un braç del Centre Cívic. Hi ha feina per fer en integració. Hauria de ser un local proper on els joves, al sortir de l'escola sentissin que són al barri. A la gent li costa anar al Centre Cívic.

L'origen de l'Associació serien les obres del TAV?

També per inseguretat. Droga, vandalisme, incivisme... Vam estar quasi tot un any sense guàrdia de barri. Volíem canvis. Hem demanat accions mantigudes. Puntuals no serveixen. S'està fent i es comença a notar. També falta neteja, hi ha carrers sense asfaltar, clavegueres... A la plaça Empúries no s'hi pot anar. Els nens hi juguen a pilota i és un "pipican". I el parc Ermessenda és un "prostíbul" i un lloc de venda de drogues.

Em farà venir por...

No. Però està tan deteriorat que qualsevol millora es notarà de seguida. Amb els pressupostos participats vam votar remodelar el parc Ermessenda. Espero que sigui un canvi total. I enguany volem que es dignifiqui la plaça Empúries. És el que per al sector nord és la plaça Assumpció.

Ara reasfalten el carrer Oviedo.

No volem que només s'asfalti. Volem que s'urbanitzi. Millores a les voreres, que es dignifiqui el carril bici antic, que la tanca que dóna al tren no es pugui saltar... Diuen que Adif només paga l'asfalt però l'Ajuntament hi ha d'aportar quelcom. Paperes, bancs, arbres que facin ombra. La gent gran necessita passejar, seure...

Quan acabin les obres, hauran perdut 80 places d'aparcament.

Amb els comerciants estem d'acord en què l'Ajuntament ha de restituir les places perdudes. Al final de l'Avinguda Sant Narcís considerem que és l'inici de la carretera de Santa Coloma. L'Ajuntament proposa dues zones amb vuit places al lateral però el carrer seria un vial d'un sol carril. En hores punta, allà hi haurà col·lapse. També mirem de recuperar llocs ja existents. Que s'informi on són, i es millori la manera d'accedir-hi, per exemple, obrint una entrada des del carrer Oviedo (La zona de Flotilàndia).

Volen les places de zona blava?

Algunes de blaves ho entenem perquè hi ha zones comercials on la necessitat d'aparcar és molt important. El comerç se'ns està morint. Però s'ha de fer sempre consensuadament.

I zones verdes d'aparcament?

En voldríem. Però consensuades. Ens caldria un Pla de barris.