28 de febrer de 2015
28.02.2015

Obres per l'ascensor del grup St. Daniel

01.03.2015 | 07:51

Les obres per construir l'ascensor públic que dóna accés al grup d'habitatges Sant Daniel del sector Est de Girona comencen aquest dilluns. L'objectiu de la construcció és poder salvar el desnivell i facilitar l'accés als ciutadans i ciutadanes que resideixen al conjunt d'habitatges denominat Grup Sant Daniel. El termini d'execució de les ?obres és de quatre mesos.

El regidor d'Urbanisme i Activitats, Carles Ribas, ha remarcat que es tracta d'una actuació "que facilitarà la mobilitat als veïns del barri", una de les demandes més reivindicades dels veïns de la zona, tal com ho demostra el fet que la millora de l'accessibilitat al barri va ser el projecte més votat a la consulta dels pressupostos participats dels barris del 2013 al Grup Sant Daniel.

Les obres projectaran una torre de formigó, dins la qual circularà un ascensor, i una passera d'estructura metàl·lica que salvarà la distància de 26 metres que separa la torre de la part superior del carrer. Per aconseguir un millor espai urbà per al barri, s'urbanitzaran també els accessos a l'ascensor des del carrer.

Les obres s'han adjudicat a l'empresa OSG Serveis Grup, SLU, segons la modalitat mixta per a la contractació conjunta de l'elaboració del projecte executiu, de l'execució de les obres i dels serveis de manteniment i neteja de les instal·lacions durant dos anys. L'import del projecte és de 293.817,47 euros.

El preu de sortida del concurs públic era de 441.650 euros. S'hi van presentar quatre ofertes i la que ha resultat vencedora redueix el cost en uns 148.000 euros. Es tracta d'una instal·lació al carrer Hortènsia, amb una passarel·la per creuar la carretera, que permetrà superar el desnivell existent per accedir als diferents grups d'habitatges.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema