L'alcaldable socialista a l'Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, es va reunir ahir al matí amb quinze ciutadans, alguns d'ells membres o simpatitzants del PSC, per formalitzar la creació de la Plataforma Cívica Progressista per la Transparència, que comptarà amb la participació externa del diputat socialista i exalcalde de Sant Sebastià, Odón Elorza.

Aquest nou ens vetllarà perquè tots els càrrecs electes socialistes al consistori gironí compleixin un conjunt de tretze mesures com: la limitació de mandats a dues legislatures, el control del salari dels càrrecs públics i l'establiment d'una gradació de sentit comú austera segons les responsabilitats dins de l'equip o la convocatòria d'un Fòrum Cívic Obert de Debat sobre l'estat de la ciutat on els ciutadans podran debatre amb els polítics. "Es necessita una àrea de participació dotada dels recursos necessaris i dirigida amb voluntat política des de l'alcaldia", van assenyalar els components de l'entitat a través d'un comunicat. En aquest sentit, aquesta plataforma també aposta per la confecció de llistes electorals de manera "transparent i participativa" obrint el procés d'elecció al conjunt de la ciutadania.

Membres de la plataforma

El nou ens està format per l'arqueòleg de la UdG Lluís Palahí, Eli Riera, l'expert en processos de participació Joan Quer, els exregidors socialistes a l'Ajuntament de Girona Francesc Lloveras, Maria Àngels Cabarrocas i Joan Pallàs, l'exsubdelegat de l'Estat Francesc Francisco-Busquets, Josep Quintanas i Àlex Sáez, entre altres personalitats gironines.