La líder del partit popular a Girona, Concepció Veray, va presentar ahir la seva candidatura a l'alcaldia de la ciutat (hi aspira per quarta vegada), en un acte en què va assegurar que si el seu partit arriba a governar o a tenir responsabilitats en el govern local, l'Ajuntament deixarà de pagar la quota de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Veray, que va aprofitar l'ocasió per repassar la seva trajectòria política i per explicar els motius que l'han impulsat a tornar-se a presentar, va assenyalar que, en cas de guanyar, destinarà els diners de les quotes de l'AMI a projectes socials com ajudes als pares que no poden fer front al pagament dels llibres escolars o ajudes a la gent gran que més ho necessita.

"Fa dotze anys que estic al PPC de Girona i ara em torno a presentar com a candidata des de l'experiència. Aspiro a ser alcaldessa", va remarcar l'alcaldable. Veray va recordar, a més, que la Generalitat deu més de 15 milions d'euros al consistori gironí i va carregar contra l'alcaldable del PSC a Girona, ja que segons Veray, aposta per la consulta quan la direcció del partit a Barcelona va assegurar que treballaven per realitzar una reforma de la constitució. "El PPC és l'únic partit que garantirà i defensarà la unitat d'Espanya", va concloure.

"Setmana negra de Mas"

En l'acte, Concepció Veray va estar acompanyada pel portaveu del partit al Parlament, Enric Millo, i per la pesidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, que va aprofitar l'ocasió per valorar la situació que travessa el procés independentista. "Està en via morta, que ho sàpiga tothom", va subratllar basant-se en els darrers esdeveniments d'aquests darrers set dies: la compareixença de la família Pujol al Parlament; la decisió del Tribunal Constitucional de declarar inconstitucional la Llei de consultes i el 9-N; el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries que va tombar les esmenes sobre estructures d'Estat a la llei de mesures fiscals i el rebuig del TSJC davant els recursos de Mas, Ortega i Rigau.

Fets que, segons la popular, demostren que aquesta ha estat "la gran setmana negra d'Artur Mas". "És el rei de l'engany", va afirmar Sánchez-Camacho, que va afegir que "l'estat de dret ha funcionat" i que "ni Mas ni el seu soci (Oriol) Junqueras estan per damunt de la llei ni dels tribunals".