L'Ajuntament i la Confraria de Jesús Crucificat-Manaies de Girona van responsabilitzar-se mútuament ahir al Jutjat Contenciós-Administratiu de Girona per evitar fer-se càrrec de la indemnització d'un confrare a qui li va explotar una bengala a la mà durant la cavalcada de Reis de 2013. Pretenen d'aquesta manera evitar ser condemnats i no haver de pagar la indemnització corresponent al jove.

L'Ajuntament, va arribar a assegurar que la cavalcada no és un acte municipal per tractar així de defugir qualsevol responsabilitat en el fet que al jove, que feia de patge del rei blanc, li rebentés una bengala a la mà que estava manipulant de forma correcta en el moment en què reposava les que ja havia consumit i encara estaven a la torxa.

L'advocat del jove, Joan Benítez -RDJ Advocats- sosté que l'accident va produir-se pel mal estat del material ja que el seu client no havia tingut cap problema amb el material pirotècnic utilitzat anteriorment.

Des d'un principi, l'Ajuntament ha tractat de traslladar la responsabilitat de l'accident a la confraria, encara que té un conveni signat amb els Manaies en el qual precisament es compromet a adoptar les mesures necessàries per garantir la seguretat a tots els nivells durant la celebració de la cavalcada de Reis. A més, existeix un expedient de responsabilitat patrimonial de l'Ajuntament on l'expresident i el president actual dels Manaies admeten com l'0rganisme municipal sempre ha assumit la responsabilitat en aquest tipus de sinistres i ha respost econòmicament.

La sentència haurà d'esclarir de qui és la responsabilitat de la cavalcada i qui ha d'indemnitzar el confrare.