Els Mossos d'Esquadra van detenir el 22 de març, a Bescanó, dos homes de 36 i 44 anys, de nacionalitat marroquina i veïns de Salt (Gironès), com a presumptes autors d´un delicte de robatori amb força. A un d´ells també se´l va detenir per un delicte d´atemptat als agents de l´autoritat.

Els fets van succeir el mateix dia 22, a quarts de deu de la nit, quan uns vigilants d´una empresa de Bescanó (Gironès) van localitzar uns homes forçant una nau industrial. En arribar al lloc les dotacions policials, els agents van veure com dos individus, amb llums frontals, estaven forçant la porta d´una antiga fàbrica. Al veure´s sorpresos, els dos homes van intentar fugir.

Un d'ells va intentar saltar una tanca i al no aconseguir-ho es va amagar entre uns matolls. Quan els agents el van localitzar, es va resistir violentament per impedir la seva detenció.

Pel que fa a l´altre fugitiu, va saltar una tanca i es va llençar dins un canal d´aigua que passa per la zona. Una estona després va ser localitzat i detingut per una altra patrulla al carrer Major de Bescanó.

Després de comprovar l´esmentada empresa, els agents van localitzar una finestra que estava forçada. També van trobar que havien preparat material fèrric per endur-se. A l´aparcament de l´empresa van trobar una furgoneta estacionada amb les portes del darrera obertes i serra una radial.

Els detinguts, amb nombrosos antecedents per delictes contra el patrimoni, van passar el dia 24 de març a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.