L'entrega del penó dels Manaies d'aquest Dimecres Sant serà especial ja que hi prendran part els qui han estat escollits pendonistes de la Confraria els darrers anys i, a més a més, hi haurà l'acte de lliurament de l'escultura de la plaça dels Manaies a l'Ajuntament de Girona.

Els Manaies han escollit com a pendonista d'aquest any Josep Oller Mató, de 96 anys, ja que és l'únic que queda viu dels 25 armats que van sortir a fer la primera desfilada, fa 75 anys.

El penó, aquest any, no quedarà custodiat des de dimecres al divendres (dia de la processó) a casa seva sinó que es farà a la Casa Carles del bisbat, que és a la plaça del Vi. Amb motiu del 75è aniversari de la confraria i per l'edat de l'escollit, s'ha designat un seguit de copendonistes que són els qui van custodiar i portar el penó dels Manaies els darrers anys.

Tot plegat començarà a les vuit del vespre amb la sortida dels Manaies de Sant Lluc quan el maniple i la secció de vestes faran un recorregut pel Barri Vell. A la plaça del Vi faran diverses figures, com ara una estrella i una roda. A continuació es dirigiran fins a la plaça dels Manaies, darrere de la seu de la Generalitat i l'edifici d'Hisenda. Allà es farà l'ofrena a la ciutat d'una escultura de Domènec Fita. A continuació, la desfilada dels armats i les vetes es dirigirà fins a Casa Carles, al costat de l'Ajuntament, on el Bisbe de Girona, Francesc Pardo, beneirà el nou penó de la Confraria i es retrà honors a l'antic estendart, en presència de tot el maniple i dels expendonistes.

El penó restarà a la Casa Carles fins al dia de la Processó del Sant Enterrament, divendres, que enguany comença a les nou del vespre. Els Manaies dues hores abans de l'inici, aniran en desfilada a buscar el penó a la Casa Carles i un cop hagin retornat a Sant Lluc i mentre esperen l'hora de sortida, faran l'habitual entrega de cascs als confrares que aquest any arriben a les 25 sortides. Es tracta de Claudi Yoldi, Joan Falcó, Jordi Buizà i David Bonifacio.