Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d´Esquadra de la comissaria de Girona van detenir el dia 31 de març, a Girona, dos nois, un menor d´edat i un jove de 18 anys, de nacionalitats guineana i espanyola, amb domicili a Girona i Salt, respectivament, com a presumptes autors d´un delicte de robatori amb força en grau de temptativa.

Els fets van ocórrer cap a tres quarts de set del matí del mateix dia, al carrer Montcalm de Girona, on un agent dels mossos fora de servei va observar tres joves que aixecaven la persiana d´un pis situat als baixos d´un edifici.

L´agent va alertar a les dotacions policials i, en veure que els tres nois colpejaven i obrien la finestra, els va cridar i es va identificar com a policia. Els joves van arrencar a córrer, moment en el que arribava una patrulla de paisà dels mossos.

Amb la descripció de l´agent fora de servei van començar a fer una recerca per la zona i van localitzar dos dels nois a pocs metres del lloc.

Després d´identificar-los i comprovar que eren els autors de l´il·lícit, els policies els van detenir com a presumptes autors d´un robatori amb força en grau de temptativa.

La investigació no es dóna per tancada i no es descarta una tercera detenció relacionada amb el cas.

El detingut major d´edat, amb nombrosos antecedents per fets similars, va ser citat per tal de declarar davant del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Girona. Pel que fa al menor d´edat va ser lliurat als seus tutors legals en espera de declarar davant la fiscalia de menors de Girona.