El Celler de Can Roca, considerat un dels millors restaurants del món, tancarà de nou les seves portes aquest estiu a Girona per traslladar-se a l'Argentina, els Estats Units i Turquia, com ja va fer l'any passat a Houston, Dallas, Monterrey, Mèxic DF, Bogotà i Lima.

Joan, Josep i Jordi Roca recorreran al costat de 40 membres del seu equip de cuina i sala 64.000 quilòmetres repartits en tres continents de l'1 d'agost fins a la primera setmana de setembre, temps en què oferiran diversos sopars amb productes locals a Buenos Aires, Miami, Birmingham, Houston (Estats Units) i Istanbul.

Josep Roca, sommelier i cap de sala del triestrellat El Celler de Can Roca, es desplaçarà demà a la capital argentina per "avançar part de la logística, buscar inspiració en ingredients autòctons argentins i conèixer productors locals", mentre que Joan farà el mateix a Turquia i Jordi als Estats Units, ha informat avui l'organització.

Quan culmini aquesta segona edició de la gira BBVA-El Celler de Can Roca, l'equip del prestigiós restaurant haurà recorregut 120.000 quilòmetres, cosa que equival a tres voltes al món, i hauran cuinat 100.000 plats en sis països.

"Estem veritablement il·lusionats i som conscients de l'enorme responsabilitat que suposa aquest repte que els meus germans i jo concebim com un sincer homenatge a unes cuines tan absolutament extraordinàries i a la vegada tan diferents entre elles", ha avançat Joan Roca avui a Sant Sebastià, on rep un premi a la innovació en la gastronomia.

A més del repte que suposa, aquesta gira té un component social, ja que els germans Roca seleccionaran dos estudiants d'hostaleria de les ciutats visitades que gaudiran d'una beca de quatre mesos a El Celler.

Gràcies a aquesta gira sense precedents al món de la restauració 2.700 comensals van gaudir l'estiu passat de la cuina dolça i salada i l'elecció de vins dels Roca, que van trobar als països visitats fonts d'inspiració que després van reflectir als seus plats.

Es va plasmar en "Cooking up a Tribute", un documental que es va estrenar a la Berlinale i que actualment s'exhibeix als principals festivals de cinema del món.